La ciutat d’Olímpia, accessible per tothom!

Com ja us vam explicar en un anterior “Sabies que”, a la ciutat d’Olímpia van tenir lloc els primers jocs al 776 aC, i així va ser cada quatre anys a aquella ciutat fins que el temple de Zeus es va destruir, es diu que a causa d’un terratrèmol, tot i que no se sap amb certesa.

El que sí que sabem és que de la ciutat Olímpia prové el nom dels “Jocs Olímpics” i, és la ciutat més emblemàtica on s’ha celebrat aquest esdeveniment, encara que no ens puguem fer una idea de com era, ja que va quedar destruïda.

Per aquest motiu, Microsoft i Iconem (empresa 3D) van voler buscar una solució i, gràcies a la intel·ligència artificial i a la realitat augmentada, han pogut reconstruir de manera digital la ciutat en aquells anys, en col·laboració amb el Ministeri de Cultura i Esport de Grècia.
Aquest projecte ha sigut possible gràcies a la iniciativa “All for Cultural Heritage” de Microsoft, que fa inversions econòmiques en diferents projectes per preservar la cultura, la llengua i la història del planeta.

Per dur a terme aquest projecte, es van utilitzar càmeres a terra i drons per prendre milions d’imatges del lloc, que després va processar la intel·ligència artificial per crear models molt precisos.

Com a resultat tenim el projecte “Ancient Olympia”, on els usuaris podem explorar l’antiga Olímpia tal com es trobava fa més de dos mil anys, a través d’una experiència immersiva que permet interactuar virtualment amb els edificis i accedir a una completa informació històrica, que han aportat els experts del Ministeri Hel·lènic. 

I on podem gaudir d’aquest muntatge virtual? Doncs ho podem fer a través del lloc web: https://olympiacommongrounds.gr/explore , també a través de l’aplicació mòbil “Ancient Olympia” i, per últim, a l’exposició de Microsoft HoloLens 2, oberta al Museu Olímpic d’Atenes a Grècia.

Us recomanem molt que li doneu una ullada, val la pena remuntar-se a aquesta època!