fbpx

Escola

Benvinguts a l’escola

 

Arriba el setembre i les nostres aules recuperen l’alegria amb l’arribada dels alumnes. Ells i elles són la raó de ser i els protagonistes de la nostra escola. Comença un nou curs i ho fem amb les mateixes il·lusions i energies que el primer dia que el centre va obrir les seves portes el 1967.

L’any 2017 vam celebrar el 50è aniversari de l’Escola, molt orgullosos de la trajectòria recorreguda i, a la vegada, molt il·lusionats pels nous reptes que la societat actual proposa, tant presents como futurs. Tal com hem fet fins ara, continuarem treballant amb tota aquesta experiència com a base, però mantenint sempre una mirada en el futur per preparar els nostres alumnes de cara a un nou món. Implantacions tecnològiques, noves metodologies i maneres d’avaluar, adaptacions per entendre les diverses realitats de l’alumnat, aules innovadores… Busquem contínuament integrar millores en l’educació i actualitzar-nos, potenciant sempre al màxim les aptituds dels estudiants a través del nostre projecte educatiu, en el qual l’esforç, els valors i la relació personal entre alumnes, pares i professors és fonamental.

Donem la benvinguda a les noves famílies que s’incorporen a l’Escola i rebem amb afecte a totes aquelles que segueixen confiant en nosaltres i ens motiven a millorar dia a dia. Tenim per davant uns mesos plens d’oportunitats pels nostres alumnes: no només aquelles matèries que els ompliran de coneixement, sinó totes aquelles experiències que els ensenyaran a créixer com a persones.

Us desitgem un bon curs!

Francesc Utrilla Cabello

Director Escola UTMAR

La nostra història

Fundada per Francesc Utrilla Garrido amb el recolzament de la que va ser la primera mestra Mercè Cabello Cabello, l’Escola Utmar va iniciar la seva activitat docent al 1967 amb l’esperit d’oferir als alumnes una sòlida formació integral a través d’un projecte d’escola on la qualitat és l’eix principal. L’estima pels infants i l’educació han portat als seus fills Francesc Utrilla Cabello, actual Director de l’Escola, i David Utrilla Cabello a continuar amb la tradició familiar i l’esperit fundacional de l’escola.

L’objectiu fonamental de la nostra proposta formativa i educativa és aconseguir dotar als nostres alumnes de les eines per assolir la formació que els permeti desenvolupar-se de forma activa en la societat com a ciutadans amb esperit constructiu, crític i actiu. Com a complement d’aquesta acció formativa, volem també, col·laborar amb les famílies en el procés educatiu dels seus fills i de les seves filles a través del foment de valors ajudant-los així, a consolidar la seva maduració personal.

Al llarg d’aquests anys, l’Escola ha anat creixent i s’ha consolidat com a referent educatiu del seu entorn. El nostre alumnat és bàsicament del barri i l’Escola sempre s’ha caracteritzat pel seu ambient familiar i el tracte personal. El caràcter acollidor del centre, unit a un alt rendiment acadèmic i a una recerca contínua de mètodes didàctics diversos, innovadors i motivadors, han fet guanyar al centre reconeixement en l’àmbit social i acadèmic.

L’Escola té com a objectiu el desenvolupament integral de la persona. Mitjançant l’acompanyament personalitzat i diferenciat, potenciem les capacitats de cada alumne i de cada alumna. Per assolir aquest objectiu, compta amb un equip de professionals preparats: professorat, personal d’administració i serveis, monitors i col·laboradors, tots ells compromesos a oferir una educació de qualitat.

Equip humà

Francesc Utrilla

Francesc Utrilla

Francesc Utrilla

Francesc Utrilla Cabello

Francesc Utrilla Cabello

Francesc Utrilla Cabello

David Utrilla Cabello

David Utrilla Cabello

David Utrilla Cabello

Mercè Cabello

Mercè Cabello

Mercè Cabello

Instal·lacions i entorn

Utmar té quatre centres educatius, situats a Esplugues de Llobregat i a L’Hospitalet:

 • Dos centres escolars on s’imparteixen les etapes educatives de segon cicle d’Educació Infantil, Primària i Secundària (de 3 a 16 anys).
 • Dues Llars d’Infants on s’imparteix el primer cicle d’Educació Infantil (de 0 a 3 anys).

Som una Escola amb pissarres i monitors digitals interactius, projectors i ordinadors a totes les aules i internet d’alta velocitat, tauletes tàctils a les aules d’Infantil. També disposem d’aules de reforç i atenció a la diversitat. Totes les nostres aules estan climatitzades (fred i calor). 

L’escola disposa de gimnàs i aula de psicomotricitat. I a més, també fem ús del camp de futbol de gespa artificial i del Poliesportiu de Can Vidalet. 

Utilitzem al màxim els serveis de l’entorn i els recursos que les dues poblacions ens poden oferir:  instal·lacions esportives, parcs, equipaments culturals, Biblioteca i sala d’actes del Centre Cultural de la Bòbila. Aquests recursos combinats amb les instal·lacions i els serveis del centre afavoreixen el creixement personal i acadèmic de l’alumnat.

The Challenge Room: la nova aula Reinvent The Classroom d’Escola Utmar

Impulsada per HP, Intel, Microsoft i SMART, la nova aula és un espai de creació i innovació, un entorn ideal per pensar, imaginar i crear a través de noves metodologies i del treball cooperatiu per tal de desenvolupar en els alumnes les habilitats i competències del Segle XXI.

L’objectiu de la nova aula és apropar el futur tecnològic als seus alumnes, proporcionant les eines necessàries per a l’adquisició de competències i habilitats per fer fronts als reptes del futur. És una aula inspirada en el moviment MAKER i que vol fomentar les disciplines STEAM (Science, Technology, Engineering, ArtsMathematics).
El RTC és un projecte innovador que pretén aconseguir que es replantegin el concepte d’aula i d’ensenyament tal com la coneixem avui dia, empoderant a l’alumne i fent-li ser el veritable centre del procés d’ensenyament-aprenentatge.

L’aula RTC és una aula:

 • Personalitzada: és a dir, dedicada als alumnes per a facilitar la investigació i l’experimentació
 • Oberta: una aula sense obstacles, ample i amb diferents espais
 • Polivalent: una aula multifuncional, amb elements mòbils
 • Flexible: per a permetre llibertat i autonomia en l’aprenentatge
 • Tecnològica: disposa de dispositius per a tots els alumnes
 • Creativa: permet a l’alumne plasmar en el seu potencial creatiu en diversos formats per a fomentar el pensament crític

Avui dia es tracta de la 3a aula a Catalunya i la 9a aula a Espanya. Hi ha només 100 centres aproximadament en l’àmbit mundial que han implantat en el seu sistema educatiu la iniciativa RTC.

Una garantia de qualitat i de seguretat

Escola concertada

Escola Utmar és una escola concertada i, com a tal, és un espai on coincideixen un servei d’interès públic i la iniciativa social i pedagògica pròpia del centre. L’escola concertada és un pilar imprescindible del sistema educatiu català, perquè li aporta pluralitat, tradició i innovació pedagògica. Representem una educació oberta, acollidora i integradora.

Segueix a Escola Concertada a les xarxes:

Escola Utmar

 • C/ Molí, 48 - 08950 Esplugues de Llobregat
 • Tel. 93 371 66 80

Escola Utmar

 • C/ Mina, 24 - 08906 L′Hospitalet Llobregat
 • Tel. 93 437 09 86

Llar d’Infants Utmar

 • C/ Menta, 20 - 08950 Esplugues de Llobregat
 • Continuació del carrer Hierbabuena de L’hospitalet de Llobregat, al costat de l’estació de metro de Can Vidalet.
 • Tel. 93 473 14 41

Llar d’Infants Utmar

 • C/ Molí, 77 (Pl. Macael) - 08950 Esplugues de Llobregat
 • Tel. 93 372 50 99

Per a més informació contacta amb nosaltres

Família i escola

Una bona educació es fonamenta en una òptima relació personal entre alumnat, famílies i professorat, i a Utmar ho tenim clar.

Som molt més que una escola. Som un equip de professionals preparats, professors i col·laboradors, que es comprometen no només a oferir una educació de qualitat, sinó a fer-ho mantenint una comunicació oberta i constant amb pares i alumnes.

A la nostra escola sabem que cada nen és únic i un tresor per a la seva família. La confiança que pares, mares i/o tutors demostren al portar al seu fill o filla a la nostra escola ens obliga a treballar amb il·lusió i esforç per millorar cada dia.

Reconeixements

La recerca de nous mètodes d’aprenentatges, l’adequació als nous reptes de la societat i en l’educació, els problemes dels infants i joves…

Ens preocupa tot allò que pugui influir en el futur del nostre alumnat i busquem, contínuament, integrar millores en l’educació col·laborant amb les entitats educatives i representatives dels col·lectius del món de l’educació.

Aquest treball continu ha portat l’Escola Utmar a guanyar-se un gran reconeixement en l’àmbit institucional, social i acadèmic.

Actualment el nostre director és directiu de la Federació Catalana de Centres d’Ensenyament, membre representant dels centres concertats en dos consells educatius, el de l’ajuntament d’Esplugues i el de l’ajuntament de L’Hospitalet, així com conseller de districte al barri de Pubilla Casas i Can Serra.

El fundador de la nostra escola és el president de la Comissió organitzadora de la Nit de l’Ensenyament, esdeveniment anual que reuneix a tot l’ensenyament privat i concertat de Catalunya.