Escola

Benvinguts a l’escola

L’alumne, l’excel·lència educativa, l’alt rendiment acadèmic i l’educació emocional i en valors conformen les bases del nostre model educatiu, on la tradició i la innovació, el multilingüisme i l’aposta per la qualitat són els eixos fonamentals.

Amb 50 anys d’història, el principal patrimoni de l’Escola Utmar és el nostre ambient familiar i la nostra comunitat educativa: Som més que una escola.

Una àmplia experiència ens avala però sempre tenim una mirada posada al futur per preparar els nostres alumnes per un món nou.

Cada setembre comença un nou curs a la nostra estimada escola, amb les mateixes il·lusions, energies i reptes que el primer dia que va obrir les seves portes.

Cada curs se’ns presenta amb un munt d’oportunitats per aprendre i descobrir: no només aquelles matèries que ompliran de coneixement els nostres alumnes, sinó totes aquelles experiències que els ensenyaran a créixer com a persones i a caminar fermament pel món que ens envolta.

A l’Escola Utmar ens obliguem a millorar cada dia ja que ens han confiat el tresor més preuat de cada família. Davant d’una societat canviant, ens calen coneixements amplis i actituds obertes que faran que els individus que la conformin la facin més justa, lliure, dinàmica, dialogant i intel·lectualment més preparada… Aquestes premisses són fonamentals per entendre el que des de la comunitat educativa de la nostra Escola perseguim. Treballem per l’excel·lència acadèmica, per fer dels nostres alumnes persones de bé, capaços d’enfrontar-se als nous reptes que se’ls plantegin i amb el criteri i la sensibilitat suficient per esdevenir protagonistes claus del seu entorn.

Aquest protagonisme que volem per als nostres alumnes en la societat del futur, és el que dia rere dia treballem tots els que conformem l’Escola Utmar. Potenciem al màxim les aptituds dels estudiants a través del nostre projecte educatiu, en el qual l’esforç, els valors i la relació personal entre alumnes, pares i professors és fonamental.

Em sento molt orgullós de dirigir una escola on els alumnes són els principals protagonistes, on eduquem i formem persones.

Som-hi! Entre tots ho farem possible.

Francesc Utrilla Cabello

Director Escola UTMAR

La nostra història

Fundada per Francesc Utrilla Garrido amb el recolzament de la que va ser la primera mestra Mercè Cabello Cabello, l’Escola Utmar va iniciar la seva activitat docent al 1967 amb l’esperit d’oferir als alumnes una sòlida formació integral a través d’un projecte d’escola on la qualitat és l’eix principal.

L’estima pels infants i l’educació han portat als seus fills Francesc Utrilla Cabello, actual Director de l’Escola, i David Utrilla Cabello a continuar amb la tradició familiar i l’esperit fundacional de l’escola.

L’objectiu fonamental de la nostra proposta formativa i educativa és aconseguir dotar als nostres alumnes de les eines per assolir la formació que els permeti desenvolupar-se de forma activa en la societat com a ciutadans amb esperit constructiu, crític i actiu. Com a complement d’aquesta acció formativa, volem també, col·laborar amb les famílies en el procés educatiu dels seus fills i de les seves filles a través del foment de valors ajudant-los així, a consolidar la seva maduració personal.

Al llarg d’aquests 50 anys, l’Escola ha anat creixent i s’ha consolidat com a referent educatiu en el seu entorn. El nostre alumnat és bàsicament del barri i l’escola sempre s’ha caracteritzat per un ambient familiar, que promou una relació propera entre les persones, amb un ambient que ho fa possible. El caràcter acollidor del centre, unit a un alt rendiment acadèmic i una recerca contínua de mètodes d’aprenentatge pràctics, innovadors i motivadors li han fet guanyar-se el seu reconeixement en l’àmbit social i acadèmic.

L’escola té com a objectiu el desenvolupament integral de la persona, potenciant l’acompanyament rigorós i exigent en el procés d’aprenentatge, i a la vegada personalitzat i diferenciat segons les possibilitats i capacitats de cada alumne i alumna. Per això compta amb un equip de professionals preparats, professors i col·laboradors, que es comprometen a oferir una educació de qualitat.

Equip humà

Francesc Utrilla Garrido

Francesc Utrilla Garrido

Director fundador
Francesc Carles Utrilla Cabello

Francesc Carles Utrilla Cabello

Director
David Utrilla Cabello

David Utrilla Cabello

Adjunt a Direcció
Mercè Cabello Cabello

Mercè Cabello Cabello

Directora fundadora

Instal·lacions i entorn

Utmar té quatre centres educatius, situats a Esplugues de Llobregat i a L’Hospitalet:

 • Dos centres escolar on s’imparteixen les etapes educatives de segon cicle d’Educació Infantil, Primària i Secundària (de 3 a 16 anys).
 • Dues Llar d’Infants on s’imparteix el primer cicle d’Educació Infantil (de 0 a 3 anys).

Som una Escola 3.0 amb pissarres digitals interactives, projectors i ordinadors a totes les aules i Internet d’alta velocitat. També disposem de racons informàtics a les aules d’infantil, aules multimèdia i d’idiomes. laboratori, aules de reforç i atenció a la diversitat. Totes les nostres aules están climatitzades.

L’escola disposa de gimnàs i aula de psicomotricitat. I a més, també fem ús del camp de futbol de gespa artificial i del Poliesportiu de Can Vidalet.

Utilitzem al màxim els serveis exteriors del centre i els recursos que les dues poblacions ens poden oferir: parcs, instal·lacions esportives, equipaments culturals, Biblioteca i sala d’actes del Centre Cultural de la Bòvila. L’entorn, les instal·lacions i els serveis de la nostra escola afavoreixen el creixement personal i acadèmic dels alumnes, així com la logística de les famílies.

Una garantia de qualitat i de seguretat

Escola Utmar

 • C/ Molí, 48 - 08950 Esplugues de Llobregat
 • Tel. 93 371 66 80

Escola Utmar

 • C/ Mina, 24 - 08906 L′Hospitalet Llobregat
 • Tel. 93 437 09 86

Llar d’Infants Utmar

 • C/ Menta, 20 - 08950 Esplugues de Llobregat
 • Continuació del carrer Hierbabuena de L’hospitalet de Llobregat, al costat de l’estació de metro de Can Vidalet.
 • Tel. 93 473 14 41

Llar d’Infants Utmar

 • C/ Molí, 77 (Pl. Macael) - 08950 Esplugues de Llobregat
 • Tel. 93 372 50 99

Per a més informació contacta amb nosaltres

Família i escola

Per una bona educació, la relació personal entre alumnes, pares i professors és fonamental i a Utmar ho tenim clar.

Som molt més que una escola. Son un equip de professionals preparats, professors i col·laboradors, que es comprometen no només a oferir una educació de qualitat, si no a fer-ho mantenint una comunicació oberta i constant amb pares i alumnes.

A la nostra escola sabem que cada nen és únic i un tresor per a la seva família. La confiança que pares, mares i/o tutors demostren al portar al seu fill o filla a la nostra escola ens obliga a treballar amb il·lusió i esforç per millorar cada dia.

Reconeixements

La recerca de nous mètodes d’aprenentatges, l’adequació als nous reptes de la societat i en l’educació, els problemes dels infants i joves…

A Utmar ens preocupa tot el que pugui influir en el futur dels nostres alumnes i busquem contínuament maneres de millorar l’educació. Es per això que sempre hem col·laborat i treballat estretament amb les institucions educatives competents tant a nivell local, autonòmic i estatal, amb les entitats representatives empresarials dels centres escolars, associacions familiars, professionals de la pedagogia, empreses referents del món educatiu…

Aquest treball continu ha portat l’Escola Utmar a guanyar-se un gran reconeixement en l’àmbit institucional, social i acadèmic.

Actualment el nostre director és directiu de la Federació Catalana de Centres d’Ensenyament, membre representant dels centres concertats als consells educatius dels ajuntaments d’Esplugues i L’Hospitalet així com conseller de districte al barri de Pubilla Casas i Can Serra.

El fundador de la nostra escola és el president de la Comissió organitzadora de la Nit de l’Ensenyament, esdeveniment anual que reuneix a tot l’ensenyament privat i concertat de Catalunya.