Les persones d’ulls blaus són descendents de la mateixa persona

Segur que tens els ulls blaus o coneixes a algú que els té. Doncs has de saber que aquesta persona és descendent d’un europeu que va ser el primer a desenvolupar aquesta mutació específica, que consisteix en la reducció de la melanina a l’iris.

La melanina és la substància que controla el color blau dels nostres ulls. És un pigment marró que també controla el color del nostre cabell i la nostra pell, per això, com menys melanina, més clar és el color dels trets físics.

Avui en dia els ulls blaus els té un 10% de la població, però va sorgir per primera vegada fa d’uns 6.000 a 10.000 anys, segons ha conclòs el professor Hans Eibert, de la Universitat de Copenhaguen.

Originalment, tots els éssers humans tenien els ulls marrons, tot i que una variació genètica al gen anomenat OCA2 va canviar la quantitat de pigment trobat en diferents individus i va donar lloc a les diferents tonalitats de marró.

No obstant això, el color blau correspon a un altre gen, l’HERC2. L’alteració a l’HERC2 fa que el gen OCA2, que determina la quantitat de pigment, “s’apagui”, d’aquí és d’on provenen els ulls blaus.

Ara ja saps d’on provenen els ulls blaus, tu de quin color els tens?