Sabies que les medalles d’or dels JJOO són de plata?

Els Jocs Olímpics són l’esdeveniment esportiu internacional multidisciplinari més gran que se celebra cada quatre anys al qual participen atletes de diferents parts del món. Compta amb més de dues-centes nacions participants cada any.

Cal distingir que existeixen dos tipus d’Olimpíades: Els Jocs Olímpics d’estiu, que són els tradicionals i més populars, i Els Jocs Olímpics d’hivern, que se celebren a l’hivern i es competeix en disciplines d’hivern com ara: biatló, bobsleigh, patinatge artístic, esquí lliure, hoquei sobre gel, short track, skeleton, salt d’esquí, snowboard…

Aquest any 2021 han tingut lloc els Jocs Olímpics de Tòquio, posposats per la pandèmia el passat 2020. Per aquest motiu, avui us volem explicar algunes curiositats sobre les Olimpíades:

  • Els primers Jocs Olímpics antics van tenir lloc a Grècia, al 776 a.C. En aquella època durant la seva celebració se suspenien totes les activitats, incloses les guerres.
  • El primer any que Espanya va participar en els Jocs Olímpics va ser el 1900, a París, tot i que no va participar en les següents 7 edicions. Anys després, Barcelona va ser escollida com a ciutat olímpica per celebrar els Jocs l’any 1992.
  • El símbol de les cinc anelles olímpiques simbolitza els cinc continents i inclou colors que es troben a les banderes de les nacions participants.
  • Durant les primeres edicions de les Olimpíades, les medalles d’or estaven fetes íntegrament d’aquest material, però això va canviar després dels Jocs del 1912, quan van passar a realitzar-se amb plata i un revestiment d’or per sobre.
  • L’edició de Londres, en 1908 va ser la més longeva fins avui, amb una durada de 187 dies, més de mig any!