Saps el nom sencer de Lorca?

Tot i que el coneixem per Federico García Lorca, realment el seu nom sencer és Federico Sagrado Corazón de Jesús García Lorca.

Federico García Lorca va néixer el 5 de juny del 1898 i és, de lluny, l’escriptor més influent i popular de la literatura espanyola del segle XX. Va estudiar a la Universitat de Granada, per després marxar cap a la capital espanyola. Un cop allà, va continuar la seva formació acadèmica a la Residència d’Estudiants, on va compartir espai amb altres genis de l’època com Salvador Dalí, Rafael Alberti i Luis Buñuel.

Lorca va destacar principalment en poesia i teatre. En el món en vers, va deixar una empremta molt gran amb el seu Romancero Gitano (1928) i Poeta en Nueva York (1930). Com a dramaturg, ha deixat obres mestres com Bodas de Sangre (1933), Yerma (1934) i La Casa de Bernarda Alba (1936). A la seva obra, trobem una gran dualitat entre l’amor i la mort, la qual es reflecteix en els seus “símbols”, elements comuns de la seva obra que representen metàfores.

L’any 1936 va ser afusellat durant els inicis de la Guerra Civil Espanyola per les forces del dictador Franco, acusat de “socialista, maçó i practicant de l’homosexualisme”. El seu cos mai va ser trobat.