Hi ha més arbres a la Terra que estrelles a la Via Làctia

Tot i ser infinit, el cel sembla tenir un límit. I diem sembla perquè us podeu imaginar la dificultat per obtenir dades sobre la immensitat de l’espai.

Molts astrònoms han intentat a través de diverses equacions obtenir un nombre aproximat d’estrelles, i entre tots els estudis fets han estimat que hi ha entre 200 a 400 milions d’estrelles a la galàxia de la Via Làctia, on es troba el nostre sistema solar, i dintre d’ell el nostre planeta, La Terra.
La Via Làctia s’estén en un diàmetre de 100.000 a 180.000 anys llum i és la segona galàxia més gran del Grup Local (el grup de galàxies al qual pertany la Via Làctia).

Per altra banda, per calcular el nombre d’arbres que hi ha a la Terra, es van utilitzar 3 fonts: via satèl·lit, a través del càlcul realitzat per milers de voluntaris arreu del món i mitjançant directoris d’inventari per a recursos naturals. El resultat va ser que la quantitat total d’arbres ascendeix a 3 bilions, concloent que existeixen 420 arbres per a cada persona en el nostre planeta.
A més a més, podem saber que les densitats més altes dels arbres es troben els boscos boreals d’Amèrica del Nord, Escandinàvia i Rússia.

Per tant, amb les dades que tenim avui en dia, podem dir que hi ha 7 vegades més arbres a la Terra que estrelles al cel.
Tot i això, aquest no ha de ser un motiu per lluitar contra la desforestació dels boscos i cuidar de la nostra natura. Sempre hem de tenir present que els arbres són els que ens permeten respirar.