El batec del cor humà podria moure un cotxe

El cor és un òrgan summament poderós. En un dia, arriba a bategar 115.000 vegades, una mitjana de 80 vegades per minut. Al llarg d’una vida, el cor arribarà a bategar més de 3.000 milions de vegades, ja que mai descansa. De fet, la pressió que genera en bombar sang podria, si arribés a sortir del cos, arribar als 10 metres de distància.

El cor duu a terme més treball físic que qualsevol altre múscul del cos. Cada dia, bombejant a una velocitat d’1,6 metres, el cor humà genera energia com per a desplaçar un vehicle al llarg de 32 kilòmetres. A més, per la generació dels seus propis impulsos elèctrics, el cor podria continuar funcionant fora del cos humà.

Cada 29 de setembre se celebra el Dia Mundial del Cor, una data en la qual es vol recordar que hem de tenir cura d’aquest òrgan vital per a la vida. Segons la Fundació Espanyola del Cor, la malaltia cardiovascular és la principal causa de mort a escala mundial. Per tant, una dieta saludable, una activitat física intensa o moderada 5 vegades a la setmana i no fumar són els ingredients essencials per cuidar el nostre cor.

I tu, cuides el teu cor?