L’escola més gran del món es troba a l’Índia

L’escola és la institució destinada a l’ensenyament, la qual proporciona coneixements que es consideren bàsics en l’alfabetització. Tot i això, hem de tenir en compte que a cada país i regió del món les escoles són gestionades de manera molt diferent, el que fa que puguem descobrir curiositats i fets extraordinaris a altres llocs.
Voleu saber alguns fets curiosos sobre les escoles d’arreu del món? Avui us expliquem alguns.

En el cas particular de l’Índia, trobem la City Montessori School, l’escola més gran del món amb més de 32.000 alumnes. El seu nom deriva de l’educadora italiana Maria Montessori, qui va assentar les bases per a un mètode d’educació alternatiu que es basa a fomentar en l’alumne un desenvolupament integral. Tot el contrari succeeix a Torí, Itàlia, on l’escola més petita del món té tan sols un alumne.

Tornant a l’hemisferi oriental, a la Xina, veiem un sistema educacional molt diferent, essent el país on els infants reben més deures per portar a casa. Els adolescents de Xangai passen una mitjana de 14 hores a la setmana fent tasques de l’escola a casa!

Altres fets curiosos tenen a veure amb el moment que els infants comencen la seva etapa escolar. A Rússia, comencen l’escola en el “Dia del Coneixement”, que és l’1 de setembre. Ho fan aquest dia independentment de si cau en cap de setmana o entre setmana. Els holandesos, en canvi, s’esperen al seu quart aniversari per iniciar la seva vida estudiantil. D’aquesta manera, sempre hi ha algú nou a la classe dels més petits!
Seguint amb l’inici de les classes, els nens d’Alemanya reben un regal el primer dia de curs. Aquest regal l’anomenen Schultüte i és un con ple de bolígrafs, llapis, mini llibres i altres objectes.

A Austràlia, l’Escola de l’Aire retransmet classes per senyals de ràdio als alumnes llunyans que viuen a àrees remotes.

Els calendaris escolars varien en funció de les estacions, és per això que a molts països d’Amèrica del Sud, que es troben a l’hemisferi sud del planeta, les seves vacances d’estiu van des del desembre fins al març, ja que és l’època que coincideix amb l’estiu. Per aquest motiu aquests països són els que tenen les vacances escolars més llargues. En canvi, França és el país amb l’any escolar i el dia escolar més llarg, per tant, les vacances més curtes.